Κανόνες Συμμετοχής

Κανόνες Συμμετοχής

Κάθε χρόνο το όρος Ζήρεια ή Κυλλήνη, φιλοξενεί στις πλαγιές του δύο διαδρομές trail running, τον αγώνα Skyrace και τον αγώνα Scalerace.
Ο αγώνας Skyrace είναι τεχνικός και ιδιαίτερα απαιτητικός. Κινείται σε δύσβατα ανηφορικά και απότομα κατηφορικά μονοπάτια και φτάνει μέχρι την κορυφή του βουνού. Απευθύνεται σε δρομείς με εμπειρία σε σχετικούς αγώνες βουνού!!!
Ο αγώνας Ziria Scale Race, είναι ένας εισαγωγικός αγώνας βουνού που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί και τον πρώτο ορεινό στόχο ενός δρομέα. Η εναλλαγή του τερραίν, το σημαντικό ποσοστό μονοπατιών, η κίνηση σε δασικούς δρόμους με κλίση, η υψομετρική διαφορά αλλά και ο ενδιάμεσος σταθμός τροφοδοσίας της διαδρομής, συνθέτουν έναν αγώνα με όλα τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού ορεινού αγώνα σε μικρή κλίμακα.
Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των κανονισμών.
Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε ορεινό πέτρινο και δύσβατο μερικές φορές έδαφος και θα είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Δεκτοί γίνονται αθλητές άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 και άνω.
Για την παραλαβή του αριθμού, είναι υποχρεωτική η υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής υπογεγραμμένη από το συμμετέχοντα η οποία σας δίνετε την ημέρα του αγώνα.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η σήμανση της διαδρομής είναι πυκνή και ως διακριτικά ορίζονται οι ταινίες έργου (κόκκινο και άσπρο)!!! και οι κόκκινες ενδείξεις -διακριτικά μπογιάς που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή.
Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία του αγωνιζόμενου για το κατά πόσο κινείται εντός της χαραχθείσας διαδρομής.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση τραυματισμού τους, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση.
Ομάδα διάσωσης θα καλύπτει τον αγώνα και θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα. Το δίκτυο των δασικών δρόμων της Ζήρειας είναι πυκνό κι έτσι υπάρχει ΠΡΟΣΒΑΣΗ σχεδόν σε ολόκληρη τη διαδρομή του αγώνα.
Οι αθλητές οφείλουν να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος θα τους έχει κρίνει ικανούς να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα
Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη ή συντόμευση της διαδρομής, πρωτίστως για την ασφάλεια των αθλητών, μιας και η κίνηση σε μη σηματοδοτημένο μονοπάτι εγκυμονεί κινδύνους.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
Έγκυροι θα θεωρούνται οι αθλητές που θα περάσουν από τους 6 σταθμούς
ελέγχου.
Θα υπάρχει ένας κεντρικός σταθμός που θα λειτουργήσει ως σημείο αποκλεισμού και θα βρίσκεται στο ΣΑΛΕ του χιονοδρομικού στο 18+χλμ.και το χρονικό όριο αποκλεισμού θα είναι οι 4 ώρες από την ώρα εκκίνησης.
Οι αθλητές που ΔΕΝ θα βρίσκονται μέσα στα χρονικά όρια θα παραδίδουν τους αριθμούς τους και ΔΕΝ θα συνεχίζουν τον αγώνα και αυτό γίνεται διότι στην περιοχή επικρατούν μικροκλίματα τα οποία αλλάζουν ανά πάσα στιγμή η επιστροφή των αθλητών περνάει από υψηλό σημείο του βουνού εκτεθειμένο σε κεραυνούς, ομίχλη και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Μεταφορικό μέσο της διοργάνωσης θα υπάρχει στο σταθμό για την ασφαλή επιστροφή των αθλητών στη Γκούρα, όπως επίσης και για την ομάδα της σκυταλοδρομίας.

Δεύτερη “πόρτα” θα υπάρχει στον επόμενο σταθμό, στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου και θα είναι στις 5 ώρες από την εκκίνηση του αγώνα.

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ
 Η διαδρομή και η ευρύτερη περιοχή του βουνού χαρακτηρίζεται ως προστατευόμενη βάση της συνθήκης NATURA 2000 , για το λόγο αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις συσκευασίες από υγρή ή στερεή μορφή οι οποίες θα καταναλώνονται μακριά από κάποιον σταθμό. Κάδοι απορριμμάτων θα υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς καθώς και σε απόσταση 20 μέτρων από αυτούς , κατά μήκος πάντα της διαδρομής του αγώνα. Αποκλείονται οι αθλητές που πετούν σκουπίδια εκτός των καθορισμένων σημείων. Ο σεβασμός στην φύση και η ευγενής διάθεσή μας απέναντί της, αποτελεί αν μη τι άλλο, τη σημαντικότερη υποχρέωση μας.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ                                                                                                                

   ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ υποχρεωτικός εξοπλισμός, αντιανεμικό, υδροδοχείο και αλουμινοκουβέρτα εφόσον χρειαστεί. Για τους αθλητές που δεν έχουν μαζί τους τα παραπάνω, η διοργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να τους αποκλείσει από το αγώνισμα των 30χλμ και της σκυταλοδρομίας. Η χρήση μπατόν συνίσταται.  

Τα ρούχα σας θα σας προτείναμε να είναι πολύχρωμα!!…και με τα κατάλληλα trail παπούτσια. Θα ήταν καλό οι κάλτσες σας να είναι αρκετά μακριές, ώστε να σας προστατεύσουν από τα διάφορα αγκάθια ή κλαδιά που θα συναντήσετε στην διαδρομή. Επίσης καπέλο θα σας χρειαστεί για τα κομμάτια του αγώνα που δεν υπάρχουν δέντρα να σας προστατεύσουν από τον ήλιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν θα υπάρχουν πλαστικά ποτήρια στους σταθμούς του αγώνα. Θα πρέπει ο κάθε αθλητής να έχει απαραίτητα μαζί του υδροδοχείο ή μπουκάλι για το νερό του. Τζελάκια θα δοθούν ΜΟΝΟ στον κεντρικό σταθμό του αγώνα στο Χιονοδρομικό αθλητικό κέντρο της Ζήρειας στο 18χλμ

Καλή επιτυχία
με σύνεση και σεβασμό προς το βουνό και την φύση.
Safety first

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.